T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / YENİMAHALLE - Şehit Yunus Emre Duran İlkokulu

OKULUN TARİHÇESİ

......

Yurdumuzun çeşitli yörelerinden iş bulma, çocuk okutma, memuriyet vb. nedenlerle yöreye gelip yerleşenlerden oluşan Kaletepe mahallesi 1969 yılında mahalle durumuna gelmiş, 1973 yılındaki genel seçimler de muhtarlık teşkili ile resmi olarak kesinleştirilmiştir. 1964 yılından itibaren yoğun olarak artan nüfus birokulun ihtiyacını da ortaya çıkarmıştır.

1970 yılında ve öncesinde Norveç İşçi Sendikasının Türk-İş ile işbirliği halinde yeni gelişmekte olan yörelere okul yaptırma kampanyası düzenlenmiştir. Mahallede oturan ve Türk-İş e bağlı çalışan işçilerin girişimleri ile 1970 yılında prefabrik olarak beş derslikli bir ilkokul yapılmıştır. Norveç’de çalışan işçilerin katkılarıyla yapıldığı için okulun adına ÇALIŞANLAR İLKOKULU denilmiştir. Okul 1970–1971 yılında öğretime başlayarak Milli Eğitime devredilmiştir. Artan nüfus ile birlikte okul ihtiyaçlara cevap verememe durumuna gelmiştir. 1976–1977 ve 1978 yıllarında okul koruma derneği tarafından prefabrik iki derslik daha ilave edilerek yedi derslikle öğretime devam edilmiştir. Ancak hızla artan nüfus karşısında okul yine yetersiz duruma düşmüştür. 1982 yılında 11 derslikli üç kat üzerine kurulu yeni okul binası Milli Eğitim tarafından yaptırılarak hizmete başlamıştır. 1997 yılında zorunlu eğitimin 8 yıl olması ile okulun adı ÇALIŞANLAR İLKÖĞRETİM OKULU olarak değiştirilmiştir. 2000 yılında okul yönetimin başlattığı ve geçen süre içerisinde tüm öğretmenlerin destek verdiği başarılı çalışmalar sonucunda; okul sobalı ısınma sisteminden kaloriferli sisteme geçmiş, pencereler PVC yapılmış, tuvaletler ve koridorlar fayans yapılarak yenilenmiş, bahçe ihata duvarları üstüne demir parmaklıklar yapılmış, arka bahçeye oyun parkı yaptırılmış ve okul şimdiki görünümüne kavuşmuştur. Okulumuz 24 saat kayıtlı gece görüşlü kamera sistemi ve alarm sistemi ile korunmaktadır.

28261 Sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile ülkemiz eğitim sisteminde değişikliğe gidilmiş, zorunlu eğitim 12 yıla çıkarılmış, bu süre 4 yıl ilkokul, 4 yıl ortaokul ve 4 yıl lise şeklinde belirlenmiş, ilköğretim okulları ilkokul ve ortaokul şeklinde ayrılmıştır. Bu dönüşüm sürecinde okulumuz ilkokul olarak belirlenmiştir. ...

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 23.08.2023 - Güncelleme: 27.12.2023 14:09 - Görüntülenme: 83
  Beğen | 3  kişi beğendi

Etiketler :
TARİHÇEMİZ,